marți, 21 ianuarie 2014

Ironia, destinul și România

Dacă te-ai născut în România deja poți spune că destinul a fost puțin 'ironic' cu tine.
Ziua de ieri a început cu aberația unui ilustru anonim, psiholog, care din prea multă cunoaștere de 'psihologie' și putină plictiseală s-a gândit să ne descopere ultimul mister al lumii, 'care este cea mai trista zi din an'?
După multe studii și analize de sânge și celule psihologice, omul a ajuns la concluzia că această zi este ' 20 ianuarie', la noi pe pământ LUNI 20 ianuarie. Descoperire numai bună de preluat de toată presa consumatorilor de 'light'.
Pentru românii pe care nu-i trezește jingalul de la 'știrile pro tv'  și nici nu apucă să frunzărească revista presei ' la office-cafe', 20 ianuarie nu era decât o alta zi de căcat, așa cum sunt toate zilele de luni, în România lui Ponta și Antena3.
Probabil asta au simțit unii în drum spre muncă, alții la muncă, câțiva și, și,  fără să-i socotim pe cei pentru care toate zilele sunt de căcat indiferent de 'care-i faza'.
Totuși, ieri au plecat de acasă și oameni pentru care lunea e ziua cu care începe o nouă săptămâna de muncă onestă ( ați crede că nu în România, dar vă înșelați), motiv de încărcare cu entuziasm și energie pentru că altfel ești făcut praf de aerul de afară iar zilele trec din ce în ce mai repede și soarele se răcește.
Cred că din această categorie erau și cei care ieri se aflau undeva deasupra României, deasupra noastră.
Ei erau dintre aceia care renunță ultimii la lupta pentru viata ta și-a mea!
Tristă zi 20 ianuarie 2014, șapte oameni, români, au căzut din cerul României, în munții înghețați ai României și au rămas vii, toți șapte, medici și piloți până când...până aici, când urmează ironia.
In timp ce 'nenorociții de politicieni' aveau linia cu România pe 'ignore', România încerca să ajungă la cei șapte de 'una singura', săteni, SMURD, jandarmi, polițiști, pădurari.
Au ajuns, târziu, în noapte și i-au găsit.
Trist, pentru că după ce te naști în România, cazi din cer și supraviețuiești, mori de frig.
Chiar într-atâta vi se rupe?!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu